Idag är Nobelkocken i Sjöstan
Nobelkocken Gunnar Eriksson gästspelar i höst hos gamle kompisen Magnus Johansson.
DEN STÄNDIGE NOBELKOCKEN Gunnar Eriksson är köksmästare och chef för bankettverksamheten i Stockholms Stadshus och Gyllene Salen, och har ansvarat för Nobelmiddagen de senaste arton åren.
I höst gästspelar han en gång i månaden hos Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad.
– Magnus gör pizzor i bageriet varje torsdag och ville att jag skulle komma hit och göra dem på mitt sätt, berättar Gunnar. Vi bakar en baspizza med bladspenat, lök och ost i botten, sedan lägger vi på en massa god topping istället för att den blir sönderbakad. Det har visat sig vara väldigt omtyckt.
Pizzorna kan beställas från klockan 17 och idag kan man välja mellan tre olika varianter:
Lyxpizza med rökt svenskt vildsvin samt creme på jordärtskocka och Karl-Johan svamp toppat med port löfstaost från Löfsta gårdsmejeri.
Vegetarisk pizza med carciofini samt jordärtskocka i variation och Karl-Johan svamp toppat med port löfstaost från Löfsta gårdsmejeri
Bambino pizza med tomatsås och gruyere & mozzarellaost
Av: Lisa Nilsson
Copyright: Tidningen Hammarby Sjöstad september 2020
Läs om vad som händer i Sjöstan!